Jämför och se skillnaden på olika varianter av blå, den diluterade varianten av brun (svart, visas i ett eget galleri).

Här är fotona samlade efter “huvudfärgen” samt om de är silver eller golden. De är ej sorterade efter sköldpaddsfärger, vitfläckighet eller mönster. Har du egna bilder som du vill att vi använder? Skicka gärna in materialet till info@colourpoint.se.

Nyansskillnader inom samma färg

Det finns mörkare och ljusare nyanser av samma färg. Läs mer om nyansskillnader längre ned på sidan.

Förkortningar av färgnamn

I detta inlägg använder vi oss av EMS-systemet för att ange färg. Om du vill se vad de olika bokstäverna och siffrorna står för så ska du läsa här.


Blå

Blå + Silver

Nyansskillnader av samma färg

Båda dessa katter är blåmaskade (BSH a 33), det vill säga att de har samma färg. Katten till vänster är “mörkblå” och katten till höger är “ljusblå”. Färgskillnaden beror inte på ålder eller miljö, båda katterna är jämngamla och bor i samma hem.

Det finns olika nyanser inom varje färg. Färgen blå till exempel kan vara mycket ljus eller ha en mörkare nyans, detta styrs troligtvis av polygener (läs definition genom att klicka på “Visa”).

Det är viktigt att komma ihåg att det finns denna typ av variation. Färgbestämning kan ibland vara utmanande, dock finns vissa knep. Man kan exempelvis titta på hur nosfärgen ser ut och titta på trampdynornas färg. Läs mer om trampdynornas färg.

Visa mer

Följ färgutvecklingen

De här bidragen visar hur färgen framträder mer och mer under kattungens första tid i livet.

Klicka på inläggen för att läsa mer.