Rödsilver- och rödsilvertabbymaskade colourpoints är väldigt ovanliga. Egentligen är det nog möjligt att fler skulle kunna födas om året i Sverige, men än så länge är det ovanligt. Den här unga killen föddes sommaren 2020.

Röd är en färg som har en orange ton, och med silver till detta så blir färgen ännu ljusare (än utan silver) och kan lätt misstas för creme. Med mönsteranlaget bryts även färgen upp i ränder.

I det här inlägget kommer du kunna se bilder över hur hans färg framträdde under hans första veckorna i livet, från första veckan till ca 12 veckors ålder. Som avslut finns även en bild på honom vid 1 års ålder!


Föräldrar

Mor: Åkersborgs Colour Fur You (BLH j 33)

Far: Odontassen’s Oliver (BLH ns 21 33)

1 dag gammal

Denna kattunge föddes riktigt kritvit, bredvid andra icke röda/creme-maskade i samma kull är skillnaden stor.

Ca 1 vecka

Ca 2 veckor

Här börjar man se att färgen sakta framträder på öron, nos, tassar och svans.

3 veckor

Redan här ser man att tipparna på öronen börjar få en djupare röd färg som inte indikerar creme. Följande veckor blir öronens tippar djupare (om än fortfarande ljusa) och det börjar komma färg som ett streck från svansroten en bit ner på svansen med liknande färg men i ljusare ton.

Motsvarande färg i creme är såpass ljus att du knappt ser den och mer aprikosfärgad. Samma röda färg i shaded point är nästan vit i detta läget, med enbart lite dov färg på tipparna.

4 veckor

Det är så vanligt att man kollar på den ljusa biten utav färgen och tycker att katten är creme. Men man måste kolla på de djupaste bitarna, de visar den rätta färgen. Ett bra ställe att titta på är örontipparna.

5 veckor

6 veckor

BLH ds 21 33

7 veckor

8 veckor

9 veckor

10 veckor

11 veckor

12 veckor

1 år

BLH ds 21 33