Silver + rött + tippat (+ colourpoint) är väldigt ovanliga i Sverige och Europa. Vanligare är det med brun (svart) + silver + tippat i kombination med colourpoint. Den här unga killen föddes sommaren 2020.

Röd är en färg som har en orange ton, och med silver till detta så blir färgen ännu ljusare (än utan silver) och kan lätt misstas för creme. Med anlaget för tippat sitter färgen bara i topparna av hårstrået (på nos, öron, tassar och svans).

I det här inlägget kommer du kunna se bilder över hur hans färg framträdde under hans första veckorna i livet, från första veckan till ca 12 veckors ålder. Som avslut finns även en bild på honom vid 1 års ålder!


Föräldrar

Mor: Åkersborgs Colour Fur You (BLH j 33)

Far: Odontassen’s Oliver (BLH ns 21 33)

1 dag gammal

Ca 1 vecka

Ca 2 veckor

3 veckor

Man kan skymta färg vid det här laget, men kattungen är väldigt ljust fortfarande.

4 veckor

5 veckor

Här börjar man se att färgen sakta framträder på öron, nos, tassar och svans. Dyker upp liiiite färg längst ut på tipparna och man kan tro att det är creme, men det är det inte. Genom att titta på tipparna kan man se att detta är en röd färg, inte creme.

Det är så vanligt att man kollar på den ljusa biten utav färgen och tycker att katten är creme. Men man måste kolla på de djupaste bitarna, de visar den rätta färgen. Ett bra ställe att titta på är örontipparna.

6 veckor

BLH ds 11 33

7 veckor

8 veckor

9 veckor

10 veckor

11 veckor

12 veckor

BLH ds 11 33

13 veckor

1 år

1 år gammal.