Brun colourpoint är en av de absolut mest klassiska färgerna på de maskade, och populariteten har alltid hållt i sig.

Brun är egentligen “svart” rent genetiskt – men på en maskad blir sällan de utmaskade punkterna riktigt svarta, och därför kallas färgen för brun när den är kombinerad med maskat.

I det här inlägget kommer du följa en brunmaskad hona och se hur hennes färg framträdde under hennes första veckorna i livet, från första veckan till ca 14 veckors ålder.


Föräldrar

Mor: Kaiwara from Little Nina, (BSH n 33)

Far: CH LT*Amber Wishes Rockabye baby (BSH p 03 33)

11 dagar

Redan nu har färgen framträtt tydligt på öron, ansikte, fötter och svans. Det är lätt att missta brun för blå under den allra första tiden när man är ovan. Färgen påminner faktiskt en hel del om hur blå ser ut på en vuxen individ – men man måste ha tålamod i detta stadie!

Färgen är ännu inte färdig-framvuxen, när tonen är så här pass mörk “redan nu” är det ett tydligt tecken på att kattungen de facto är brunmaskad och icke blå.
BSH n 33
BSH n 33

Ca 5 veckor

Här kan man inte längre missta sig för vilken färg den här unga damen har – hon är helt övertygande brunmaskad. Enklast är kanske att titta på nosens och trampdynornas färg för att vara helt säker. Normalt kan man inte missta de tonerna som syns där.
BSH n 33

6 veckor

BSH n 33
BSH n 33

7,5 veckor

BSH n 33
BSH n 33
BSH n 33

9,5 veckor

BSH n 33
BSH n 33
BSH n 33

14 veckor

BSH n 33
BSH n 33

9 månader gammal